The Interthing

De beste linkdrop die je vandaag te zien krijgt

Nine Inch Nails viral

Posted by Jeroen op april 9, 2007

Om de fans op te warmen voor de release van hun nieuwe album, The Year Zero, ontwikkelde Nine Inch Nails een viral campagne. NIN liet met opzet USB-sticks met nieuwe songs achter in de toiletten van concertzalen; de bandleden droegen t-shirts met verborgen boodschappen op en fans ontdekten verschillende geheimzinnige websites die verwezen naar elkaar:

iamtryingtobelieve.com

churchofplano.com

105thairbornecrusaders.com

consolidatedmailsystems.com

Op al deze sites wordt verwezen naar een apocolyptisch einde van de USA. Als je een emailtje stuurt naar één van de mailadressen die je op de sites terugvindt, krijg je antwoord van een verwarde, gebrainwashte persoon. Als je belt naar een vermeld telefoonnummer, hoor je een nieuwe NIN-song. Dat zit dus allemaal wel goed in elkaar. Blogs en forums van over de hele wereld wisselen info uit en proberen het mysterie te ontrafelen. Trent Reznor, frontman van NIN, belooft dat het spelletje nog zo’n 18 maanden gaat duren. Het nieuwe album komt overigens 17 april for real uit.

En dan nu de klucht: het RIAA (Recording Industry Association of America) is begonnen met het vervolgen van de websites die de opzettelijk verspreide songs beschikbaar stellen. Het RIAA, berucht voor het vervolgen en pluimen van kleuters en bejaarden die het waagden om een song te downloaden of een feuilleton online te bekijken, negeert hier nogal opvallend dat het NIN zelf was die de songs op deze manier wilde verspreiden. Je leest het allemaal hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: